TÜBİTAK 1001 Projesi için Bursiyer İlanı

11 Ocak 2024

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Onurcan Yılmaz tarafından yürütülen “Deprem Tehdidi Altında Toplumsal İş Birliği Nasıl Arttırılır?” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinde çalışmak üzere bursiyer aranmaktadır.

TÜBİTAK 1001 projesinde istihdam edilmek üzere, görsel tasarım ve video editörlüğü konusunda deneyimli çalışma arkadaşları arıyoruz!

MINT Lab (https://www.moralintuitionslab.com/ilan) ahlak, din, politika ve karar-verme konularını çalışan interdisipliner bir laboratuvardır. Dolayısıyla her akademik disiplinden başvurulara açığız ve akademik çeşitliliği önceliyoruz. Aramıza katılacak yüksek lisans bursiyeri, laboratuvar yürütücüleri başta olmak üzere doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle yakından çalışacaktır ve haftalık lab toplantılarına (yüz yüze veya çevrimiçi) katılması beklenmektedir.

Başlıca Görev ve Sorumluluklar

• Araştırmalarımız kapsamında kullanılmak üzere belirlenen içeriklere göre (kaynak kıtlığı, deprem vb.) yaratıcı video ve görsel materyaller üretmek,
  • Farklı formatlı ham görüntüleri arşivleyerek bu görüntüler üzerinde düzenleme ve montajlama yapmak,
  • Videolara görüntü ve ses efektleri eklemek,
  • Animasyonlu grafik ve infografikler üretmek,
  • Sosyal medyada paylaşılmaya yönelik ilan ve duyuru amaçlı görsel materyaller üretmek.

Opsiyonel Yetenek ve Uzmanlıklar

• Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop programlarına hâkim olmak,
  • Video ve fotoğraf montaj konusunda deneyimli olmak,
  • Estetik bakış açısı gelişmiş ve zaman yönetimi güçlü olmak,
  • Youtube’da içerik üretimi ve kanal yönetimi geçmişi olmak,
  • Web sayfası geliştirme geçmişi ve yeteneği olmak,
  • R programlama vb. ile web uygulamaları (misal Shiny app) geliştirme tecrübesi olmak,
  • İstanbul’da ikamet etmek.

Not: Adayların CV ve maksimum 2 sayfalık niyet mektuplarını (times new roman, 12 punto, 1,5 boşluk) [email protected] ve [email protected] adreslerine göndermeleri gerekmektedir. Kadroya uygun bir aday bulunana kadar başvurular değerlendirilecektir. Bursiyer uygun bulunduğu takdirde hemen başlayabilir. Proje 01.11.2024 tarihinde bitecektir, bu yüzden bursun maksimum geçerlilik süresi de bu tarihte sonlanmaktadır.

“Opsiyonel Yetenek ve Uzmanlıklar”da tanımlanan özelikler bir zorunluluk değildir, eğer aranan nitelikler varsa çevrimiçi bir şekilde de bursiyerlik sürdürülebilir. Adaylar TÜBİTAK’ın yüksek lisans öğrencileri için belirlediği üst limitten maaşlarını alacaklardır (Ocak 2024 itibariyle 13.500 TL’dir). Adayların Kadir Has Üniversitesi lisansüstü öğrencisi olması durumunda Kadir Has Üniversitesi tarafından sağlanan, o yıl için belirlenmiş ekstra parasal kazançları da olacaktır.

Başvuru öncesi sorularınız olması durumunda [email protected] ile iletişime geçebilirsiniz.